Kunststof (HPL)

Kunststof Toplaminaat (HPL)

Het grote voordeel van kunststof is dat het in veel verschillende kleuren is te verkrijgen. Daarnaast kan kunststof goed tegen een stootje en is het goed schoon te houden. En dit is nodig in een keuken. Wij bieden u een ruim assortiment aan kunststoffronten.

Toplaminaat is een term die wordt gebruikt bij Dekker Zevenhuizen. Wat is het precies en waar bestaat het uit?

Het toplaminaat blad bestaat uit een 2 tot 20 cm dik basisblad ( drager) van meestal multiplex, maar heel af en toe mede afhankelijk van de toepassing, van spaanplaat, daarop wordt een laag van HPL aangebracht. HPL betekent High Pressure Laminate, dit is samengesteld uit meerdere, in melaminehars gedrenkte lagen die onder zeer hoge druk zijn samengeperst.

Voor de draaglaag van de bladen wordt vooral multiplex gebruikt, omdat dat meer zekerheid geeft in de keuken. Multiplex is namelijk een bijzonder sterk materiaal, dat meerdere lagen hout uit één stuk telt die watervast verlijmd zijn. Spaanplaat daarentegen zal opzetten wanneer het in contact komt met water en is daarom geschikter voor tafelbladen. De bladen zijn verkrijgbaar met een waterkering (doorgerond of recht) of een speciale randlijst.

Eigenschappen

Kunststof is voldoende warmte vast, licht in gewicht, gemakkelijk in onderhoud en vouwbaar in een richting. Ook heeft het een gunstige prijsstelling en een grote keus. Het materiaal is echter wel breekbaar.

U wilt natuurlijk dat uw aanrechtblad zo lang mogelijk mooi blijft. Hiervoor hebben wij de volgende tips voor u op een rijtje gezet.

Foto: dekkerzevenhuizen.nl toplaminaat kunstof bruin

Foto: dekkerzevenhuizen.nl gehele keuken, blad van toplaminaat kunststof

 

15-MP-ABS-3242-60-close toplaminaat

15-MP-Gefrijnde_houtrand toplaminaat