Tips

Tips om uw aanrechtblad zo mooi mogelijk te houden

Ieder aanrechtblad is anders maar deze tips gelden voor ieder aanrechtblad. Dit zal er voor zorgen dat u aanrechtblad langer mee zal gaan.

1. Gebruik altijd een onderzetter: de meeste moderne aanrechtbladen zijn bestand tegen warmte. De temperatuur van pannen wordt echter vaak onderschat. Als een pan direct van een hitte bron komt kan deze een temperatuur hebben van wel 350 ºC, dat is hoog genoeg om uw blad aan te tasten. Brand- en schroeiplekken vallen niet onder de garantie. Het is daarom ook aan te bevelen altijd onderzetters te gebruiken.

2. Maak gebruik van een snijplank: Om beschadigingen te voorkomen kunt u het best altijd gebruik maken van een snijplank. Krassen vallen niet onder de garantie. Hoe krasbestendig uw blad ook is, u snijdt liever niet direct op uw werkblad.

3. Test speciale onderhoudsmiddelen vooraf: Welk onderhoudsmiddel het beste geschikt is voor uw blad kunnen wij u bij Kuys Keukens vertellen. Test u in ieder geval elk speciaal middel vooraf op een onopvallende plaats op het blad. Breng de vloeistof daarbij niet rechtstreeks aan, maar met een doek, in verband met het risico van uitvloeiing. Werk ook altijd van buiten naar binnen om te voorkomen dat de plek groter wordt.

15-GR-blauw-close graniet tips aanrechtblad